SpelaUpp

Overwatch

Lämna en kommentar

 

Världen står under en global kris. En internationell organisation skapas som ska bringa fred på en jord som efter många krig är helt söndersliten. Organisationen får namnet Overwatch. Uppdraget är en succé och man lyckas bibehålla freden under många generationer, men efter många år börjar man glömma hur det var att leva i en tid med krig, och man börjar  ifrågasätta syftet med Overwatch. Till slut väljer man att upplösa organisationen. Men aj aj. Så fort det inte längre finns ett Overwatch börjar konflikterna att stiga igen och det är i denna verklighet som vi, spelarna, kommer in.

 

Gameplay

 

Skaparna till Overwatch är Blizzard och detta märks tydligt. Som en gammal wow:are kan man inte bli annat än lite nostalgisk när man börjar få kläm på hur spelet fungerar. Det är nämligen väldigt likt PVP-momenten som man har ägnat sig åt i timmavis i PC-spelet. I Overwatch väljer du en hjälte och sen kan du hoppa med i random lag, eller skapa ett lag tillsammans med vänner. Sedan möter du motståndare, på olika banor med olika mål.

Spelet drar verkligen mina tankar tillbaka till en tid då man härjade runt med sin Holy Paladin och försökte heala och ressa sina kamrater i Alterac Valley. Samma tanke som man har vid raider, har man också i Overwatch. Du har healern, tanken, dps:en. En klar tanke kring samararbete, där varje spelare måste tänka efter vilken roll man ska välja för att hjälpa gruppen bäst. Riktigt skojigt! Och inte bara detta! Grymt cool miljö och snygga gubbar har man också fått till. Positivt överraskad av Overwatch och jag tvivlar inte på att man kan ha fett kul i många, många timmar med det.

 

Spelet kommer snart att finnas tillgängligt på biblioteken i Halmstad till konsolerna P4 och XBOX ONE.

 

/ Frida – Stadsbiblioteket

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s