SpelaUpp

VR – Kan detta vara julens hetaste bantningstrend?

Lämna en kommentar

future-1751262_1280

Finns det något roligare än ny teknik?

Nja, kanske att det skulle kunna vara nya TV-spel. Men vänta…är det inte så att årets julklapp är ett spel och ny teknik i samma förpackning? Jo, så är det faktiskt. Läste i tidningen idag om att årets julklapp är den superskojiga leksaken VR-hjälmen (Virtual Reality).

För den som inte är bevandrad i spelandets värld så är det här en teknik som har funnits ett tag men som för många har varit ren Science Fiction, det har varit dyrt och ouppnåeligt. Men nu har hjälmarna kommersialiserats på ett annat vis. Priserna har gått ner och hjälmarna har släppts till många olika konsoler och spelenheter. Utbudet växer och därmed också tillgängligheten.

virtual-reality-1220293_1280

Efter att ha fått testa på Oculus Rift på den nordiska speldagen som hölls på biblioteken i Halmstad, var jag helt såld. Visst mådde jag illa som en gris, men det var ett lågt pris att betala för den supercoola episka upplevelsen.

I alla fall. Efter speldagen var det bara hem och googla. Har ett PS4 hemma, kanske finns det någon ny teknik till den? Och jajamensan, visst fanns det hjälmar till den. Direkt till affären, norpade åt mig en hjälm, hem igen, plugga in och sedan bara ahhh. Underbart. Lycka.

unicorns-1746639_1280                                  MAGISKT

Många har frågat mig hur det är att spela med VR-hjälm. Jag kan inte riktigt förklara, den här teknologin är rena magin. När jag sätter på sig hjälmen och startar ett spel får jag exakt samma magiska och förväntansfulla känsla som den jag fick när jag besökte Walt Disney World en sommar. Precis som att verkligheten försvinner när man träder in bakom Disneys rosa valv sker samma sak när man tar på sig VR-hjälmen och träder in i den virtuella verkligheten. I den här världen kan inte problemen simma för de är som totalt bortblåsta. Bra för figuren är det också. Man mår konstant illa så något godissug blir det inte heller. Plus på den och tack för kaffet!

Jag ska avsluta med att dela med mig av några goda råd på saker man ska tänka på innan man provar på VR för första gången:

  1. Drick ett (eller några stycken) glas varmt vatten med ingefära
  2. Ställ fram en stol och sitt på den under din spelupplevelse
  3. Se till att ha fritt blås till WC
  4. Ta många pauser och vänj dig sakta

Och för Guds skull! Glöm inte att ta fram spyhinken. En varm rekommendation.

Obs! Glöm inte att hålla koll på alla schyssta spel som vi köper in till biblioteket. Direkt länk till dessa har du här:

Spel som är awesome

 

/ Frida  – Stadsbiblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s