SpelaUpp

Ett skrik i natten!

Lämna en kommentar

Nu har hösten kommit på riktigt. Det är mörkt, kallt och alldeles underbart. Det är nu som läsning, TV-spelande och film gör sig allra bäst! Ingen irriterande sol som sticker i ögonen eller stör bildkvaliteten på duken när man sitter djupt koncentrerad i något läskigt TV-spel.

Nu är det också årets bästa högtid – Halloween – tiden då magiska krafter sätts i rörelse och de dödas själar kommer till jorden och vandrar tillsammans med oss levande under en natt. Burr. Härligt. Läskigt. Roligt.

Det är också under halloween som vi vuxna får tillåtelse av samhället att spexa till det och bli lite barnsliga. Det är nämligen utklädningens afton! Alla kläder är tillåtna och under en helg kan man frånkomma samhällets värderande ögon och besinningslöst (nästan) ge sig hän åt fantasimonstret som under året har levat nedtryckt i själen.

För den som inte ska gå på fest utklädd till toarulle, utan som hellre vill skrämma upp sig själv i TV-soffan (gott!), vill jag komma med några säkra kort för att just du ska få den ultimata skräckkänslan:

 

Först ut har vi min personliga favorit The Conjuring

 

 

Så creepy

 

Näst på min lista har jag plockat fram den gamla godingen The Shining

 

 

 

 

Alltså, den håller fortfarande måttet med otäcka Jack Nicholson, vindlande korridorer och supervidriga tvillingar. Detta är absolut en film som du måste se innan du dör. Verkligen.

 

En annan klassiker hittar vi i Alien

 

 

Den har några år på nacken, men temat är fortfarande aktuellt och populärt. Se bara i spelvärlden där sjukt läskiga spelet Alien Isolation släpptes 2014 till Xbox och Playstation. Spana in klippet där, inte så kaxiga, Pewdiepie ger sig in och spelar spelet (obs! Inget för känsliga tittare).

 

 

 

 

Hmm…Det finns massvis av roliga filmer och spel som man kan grotta ner sig under Halloween. Det finns massor att hitta på biblioteket. Välkommen hit så kan vi botanisera i hyllorna tillsammans!

 

Vänta!

 

Jag glömde det absolut läskigaste spelet på biblioteket! Den måste ju vara med denna helg till ära.

 

Vilket kan det vara?

 

Jo…

 

Silent Hill förstås!

 

 

Taskig kvalitet men känslan är ändå kvar. Supercreepy!

 

/ Frida H – Stadsbiblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s