SpelaUpp

Nytt på filmfronten

Lämna en kommentar

Man kan tycka vad man vill om Disneys film Frost (jag älskar den), men en sak kan vi alla hålla med om, den är och har varit en braksuccé. Det som är spännande nu är att om skaparna kan göra det igen? Planer finns, men kan man lyckas två gånger? Vi får se. En ny Disney-satsning med skaparna från Frost är på G, och som den här gången bygger på den gamla ungdomsklassikern ”Ett veck i tiden”, av Madeleine L’Engle.

Ett veck i tiden är en Science Fiction-kvintett, där första boken gavs ut redan 1963. Det var ett tag sedan. I centrum står flickan Meg Murry.

I början av första boken får vi veta att Meg bor tillsammans med sina föräldrar och syskon, men hennes pappa har försvunnit. Megs mamma säger att pappan är ute på ett hemligt uppdrag ifrån staten, grannarna och klasskompisarna säger att han helt enkelt har dragit och lämnat sin familj.

Vid tidpunkten där vi börjar bekanta oss med Meg börjar spännande saker att sättas i rullning. Hon får hintar om hennes far varande och tillsammans med syskonen och fruarna Vadå, Vem och Vilken, far de runt på ett fantastiskt äventyr runt om i galaxen.

Detta är en mysig berättelse som kan göra sig mer än väl i en ny tappning – gärna musikal. Man kan längta till filmen men visst är det väl ändå på så vis att man vill läsa böckerna först? Frågan är bara: finns den på biblioteket?

Givetvis!

Ett veck i tiden

Och vill du läsa hela baletten, oj förlåt, kvintetten så finns den att låna på engelska:

A wrinkle in time

/ Frida H

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s