SpelaUpp

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Lämna en kommentar

Nu är det snart dags. Filmatiseringen av Ransom Riggs spännande böcker har äntligen biopremiär i månadsskiftet. Böckerna är att rekommendera och vi har höga förväntningar på filmen, inte minst eftersom Tim Burton står för regin och coola Eva Green innehar rollen som Miss Peregrine. En sådan mash up kan inte bli fel och vi förväntar oss att filmen blir flawless. Det sägs att tålamod är en dygd, så vi får helt enkelt vänta och se.

Vad handlar Miss Peregrines hem för besynnerliga barn om?

Jacob är en sextonårig kille som efter hans farfars mystiska död tar sig till en avlägsen ö och till ruinerna av Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Bland dess övergivna rum och ödsliga korridorer inser Jacob att barnen från hans farfars skrönor kan ha funnits i verkligheten. Var det bara märkliga, eller var de kanske också farliga? Och det mest kusliga av allt – kan de underliga barnen fortfarande vara vid liv?

Ransom Riggs böcker är verkligen en stil för sig. De är kusliga på ett nästan sött och charmigt sätt, vilket känns som att det skulle kunna blanda sig väldigt väl med Tim Burtons suggestiva och, minst sagt, unika stil. En provsmakning av detta aptitretande skådespel står att finna i trailern som har släppts:

Vill du hinna läsa böckerna innan biopremiären hittar du dem på ditt bibliotek:

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Är det mest Tim Burton som ditt hjärta bultar lite extra för så finns det en uppsjö med filmer att hyra och böcker att låna:

Tim Burton

 / Frida H  – Stadsbiblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s