SpelaUpp

Guilty Pleasure

Lämna en kommentar

Att en film får under sex stjärnor på IMDB brukar vara en ganska tydlig fingervisning på att filmen inte är i världsklass. Fine. Jag kan köpa det. Men det behöver inte nödvändigtvis betyda att filmen är helt värdelös att se på. Inte alls. Ibland kanske man helt enkelt är trött och vill ha någonting enkelt och lustfyllt att lägga ögonen på under två timmar.

Min senaste film har, i skrivande stund, fått en 5,5 på IMDB. Den heter Mother’s day och fast den aldrig, någonsin, never kommer att vinna några Guldpalmer i Cannes har den ändå en viss charm och är ett trevligt filmval en mörk höstkväll när energin tryter och man behöver koppla av.

 

 

 

 

Detta är en typisk Hollywoodrulle som man har putsat till så att det blänker med hjälp av stora skådespelarnamn bland ingredienserna. Den är ytlig (men försöker ha botten), klyschig, stereotyp, smålöjlig men den är också en riktigt Feelgood film, med värme och småroliga scener som ibland får mig att skratta högt och som ibland får mig att dra lite generat på smilbanden. Pessimistkonsulten och den gamla filmanalytikern, som jag delar kropp med, går sönder och blöder medan den andra, romantiska hälften, den bara myser.

 

 

/ Frida – Stadsbiblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s