SpelaUpp

Att skratta eller gråta?

Lämna en kommentar

Ibland när man tittar på filmer är de antingen så dåliga, roliga, tragiska, galna eller dråpliga att man inte vet om man ska skratta eller gråta. Nyligen har jag sett två filmer som faller i just den här kategorin där man inte riktigt vet – är det löjligt, roligt eller bara sorgligt? Gränsen kan vara skrämmande hårfin.

Välkommen till Crazy Town!

The Brothers Grimsby är en film jag vill rekommendera till alla eftersom jag skrattade så mycket att det inte går att förklara. Vill gärna berätta om den men känner mig på något sätt lite feg. För, var den egentligen bra? Var det klass och stil på ”underbältet humorn”. Helt ärligt var det nog inte det, men har man en tidigare förkärlek till Sacha Baron Cohen, Isla Fischer och underbart gränsöverskridande Rebel Wilson kan man bara inte låta bli att låta sig bäras med till Crazy Town. För det är just vad den här filmen är. Helt crazy. Detta är en film som du antingen älskar eller hatar. En mellanmjölksfil existerar inte. Antingen går den hem eller så gör den det inte.

När nog är nog

En annan film som, på ett annat sätt, handlar om att gå utanför normerna och samhällets givna ramar är Wild Tales. Detta är en film från Argentina (bara det är ju kul) och den är stundtals tragisk, komisk och passionerad. Filmen är uppbyggd på flera olika historier, en antologi skulle man nog kunna kalla det, där människor, på ett eller annat sätt, känslomässigt brister. Filmen spelar upp olika scenarion på vad som kan hända när bägaren helt enkelt blir för full. Och det är allt annat än en vacker syn.

En film som ger en helt ny innebörd åt uttrycket ”BrideZilla”.

/ Frida – Stadsbiblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s