SpelaUpp

Harry Potter hela hösten

Lämna en kommentar

harry-potter-1132444_1920

Precis när berättelsen om Harry Potter har nystats ihop och man så smått har börjat lägga honom längst bak i minnesbanken, får vi i höst plocka fram allting igen. Nyligen släpptes boken Harry Potter and the Cursed Child – Parts I & II skriven av J.K. Rowling, John Tiffany och Jack Thorne. I boken får vi följa en vuxen version av Harry Potter och hur han har det som far till tre barn, samtidigt som han sliter på ett ”vanligt” kneg på trolldomsministeriet. Detta är ingen vanlig fortsättning eller spinoff till de tidigare Harry Potter-böckerna, utan detta är manuset till teaterföreställningen med samma namn, som hade världspremiär i sommar. Säkerligen en annorlunda typ av läsning men själv ser jag fram emot det med barnslig förtjusning.

Mer godis till hösten

Andra efterlängtade Harry Potter-händelser i höst måste ju ändå vara filmatiseringen av Fantastiska vidunder och var man hittar dem, som har biopremiär i höst och som handlar om författaren (Newt Scamander) till den bok som Harry Potter lägger vantarna på flera år senare.

Hör jag någon fråga vem som spelar huvudrollen Newt Scamander? Jo, Eddie Redmayne så klart! Kolla klippet nedan – visst verkar den underbart charmig?

 

 

 

 

Längesedan du såg Harry Potter-filmerna? Välkommen in och hyr dem på biblioteket.

 

 

/ Frida – Stadsbiblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s