SpelaUpp

The Trekkies Revival

Lämna en kommentar

Varför skriver jag om Star Trek? Lilla jag som blott är en simpel novis i rymdoperans oändliga värld. Jo, just för att Kapten Kirk och trendsättaren Spock (har du sett hans lugg?) har kommit tillbaka och beemats in i Sveriges alla biosalonger i filmen Star Trek beyond, som är den tredje delen som handlar om den nya tidslinjen. Detta är en snygg film men tyvärr klyschig på ett vis som är svår att ignorera. Men jag dissar inte det helt utan vill istället lyfta de två tidigare filmerna i serien, för de är bra. Förvånansvärt bra om jag ska vara ärlig. Vill du döma själv är du välkommen in att hyra de två första filmerna hos oss på biblioteket:

Star Trek

Känner du istället för att läsa och har en känsla för språk är boken Liftarens parlör till galaxen : en berättelse om 101 språk som egentligen inte finns ett varmt tips, där bland annat språket Klingon har fått sig ett kapitel. Rolig läsning.

Liftarens_front_hi-600x934

Hela den här hypen med Star Trek är ändå rätt så fantastisk. Tänk bara på hur länge det har varit i ropet, ända så långt tillbaka som 1966, då det allra första avsnittet sändes. Alltså, nästan lika gammalt som långköraren och the never ending story, Våra bästa år, som hade sin första sändning 1965 (sic!) och still going strong.

Ps. Skvallret på stan har sagt mig att en ny Star Trek-serie är på G och rättigheterna till inspelning har sålts till en av de stora streamingtjänsterna. Spännande!

RIP Anton Yelchin

/ Frida – Stadsbiblioteket

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s