SpelaUpp

Filmer med twist!

Lämna en kommentar

Oftast räcker det med att slänga ett öga på omslaget av en film för att förstå vad den handlar om och hur den kommer att sluta. Men då och då kommer det filmer som inte är lika förutseende. För dig som har börjat få nackspärr av allt sommarläsande (jag bara spontant förutsätter att läsning är det man gör på sommaren), och som behöver lyfta blicken från bokens tummade sidor för att istället lyfta den upp mot en TV-skärm så kommer jag här med några heta filmtips. Det gemensamma för filmerna? De kommer med en twist!

 

The Gift

 

Detta är en ruskigt creepy film där sanningen sakta och krypande kommer allt närmre ett avslöjande, och inte bara det, utan som extra knorr på sanningen avslutas det hela med en riktigt grym twist öppen för tolkning.

 

 

 

Hidden

Detta är en annorlunda film med Alexander Skarsgård i huvudrollen. Den utspelar sig i en dystopisk miljö där en liten familj gömmer sig från ”Breathers”. Rent dramaturgiskt påminner den om Buried som också är avskalad, få skådespelare och lägger vikten av intrigen på dialoger. Detta är en mysrysare som man egentligen inte kan säga så mycket om utan att spoila allt för mycket, men en twist mot slutet utlovas, så mycket vågar jag säga.

 

 

Män & Höns

 

Jag vågar nog lova att ni aldrig tidigare har sett Mads Mikkelsen i en sådan här roll. Den här filmen handlar om två bröder som får veta av sin faders testamente att de är adopterade. Historien fortsätter med att bröderna letar upp sin biologiska familj och därifrån händer någonting. Allting blir helt galet. Och slutet? Oj, vilken soppa och förvånande otippat. Mycket underhållande film, om än väldigt skruvad. Manusförfattaren till den här filmen har definitivt tänkt utanför boxen.

Trevlig sommar!

/ Frida H – Stadsbiblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s