SpelaUpp

Quentin Tarantino

Lämna en kommentar

Har precis tittat på Quentin Tarantinos senaste spagettivästern The Hateful eight. Som ett urgammalt Tarantino-fan är jag jävig i frågan huruvida den är bra eller inte, men kan ändå vara så pass objektiv och kvinna nog till att erkänna att den är bra men inte på långa vägar hans bästa. Men å andra sida, hur många mästerverk är rimligt att förvänta sig från en filmskapare? Med fantastiska filmer under bältet som Django unchained, med underbara skådespelaren Christoph Walz,  Inglourious Basterds med en intrig som har twister och vändningar som kräver bilbälte i soffan för att hänga med, då kan man förlåta en mindre bra film som The Hateful eight. Går inte alltid att vara på topp helt enkelt.

Boktips!

Nu när jag har lyckats klistra upp Tarantino på tapeten vill jag passa på att rekommendera hans självbiografi, som är en enkel och intressant bok att läsa. Den har givit mig mer kött på benen när jag nu ser hans filmer. I boken får man en inblick i hans liv, tankar och intressen, vilka blir extremt uppenbara när man sedan ser hans filmer – hans självbiografi ger ett mervärde till filmtittandet. Det är också intressant att läsa om hur han startade, hur han lyckades få ett sådant tungt artilleri av skådisar till dogmafilmen Reservoir dogs . Inspirerande att läsa om hur Tarantino lyckades skrapa ihop tillräckligt med pengar och hur han sedan fick skådespelarna att hoppa på projektet utan löfte om att det skulle finnas en ekonomisk ersättning för besväret. Spännande. Kul sedan att filmen kom att bli en världssuccé. Det är med andra ord inte alltid pengarna som gör filmen. Som sagt, är man tokig i Tarantinos filmer  är boken så värd att läsa.

/ Frida H  – Stadsbiblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s