SpelaUpp

The Walk

Lämna en kommentar

Varning! Är du höjdrädd ska du sluta läsa absolut omedelbart eftersom den här texten kommer att handla om svindlande höjder, en man och ett rep.

 

Historien (bygger på verklig händelse) tar fart på 1970-talet med franska balanskonstnären Philippe Petit. Han har många konstnärliga talanger men vurmar alldeles extra för att gå på lina. En dag får han se en bild på tvillingtornen i New York och får direkt lust att spänna upp sin lina mellan tornen. Med hjälp av kompisar sätter han sina planer i rullning. Det är nämligen inte så enkelt att bara kunna gå på lina, utan bara att få dit linan är bara det en bedrift i sig. Intrigen tätnar och gänget gör en Sickan och arbetar fram en plan…

 

 

Alldeles nyligen släpptes filmen The Walk på DVD och Blu-ray. Ända sedan jag hörde talas om Philippe Petit har jag funnit hans driv och mod extremt intresseväckande och när nu filmen om hans livs bedrift har kommit var jag ju bara tvungen att hugga den som en kobra. Och vilken historia! Inte bara själva balansakten utan också vägen dit, planeringen för att göra stöten möjlig. Mäktigt, och en liten ros vill jag också skänka Joseph Gordon-Lewitt som passar alldeles utmärkt i rollen som Philippe Petit, vågar nog påstå att det är hans bästa roll alltsedan Tredje klotet från solen. Detta är absolut en film som jag vill rekommendera till alla!

 

 

/ Frida – Stadsbiblioteket

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s