SpelaUpp

Castle

Lämna en kommentar

castle

En dag när jag botaniserade i hyllan för våra engelska böcker gjorde jag en riktigt spännande upptäckt. Under några år har jag nämligen följt en TV-serie som heter Castle, en smårolig deckarserie som handlar om författaren Richard Castle och hans liv och leverne som praktikant på mordroteln i New York. Han är världskänd och stenrik men känner ingen inspiration för sitt författarskap. Därför tar han kontakt med borgmästaren som är bästa polaren och får, till allas förtret, en praktikplats hos polisen. Och väl där, hör och häpna, faller han pladask för den hårdknäckta polisen Kate Beckett.

Och för att komma till min uppenbarelse i bibliotekets engelska hylla var det att jag upptäckte att böckerna som Castle skriver i TV-serien finns i verkligheten! Ah! Hur häftigt är inte det? Och håll i hattarna nu för häftigare blir det. För gissa vem som är författaren? Jo, Richard Castle. Riktigt förvirrad nu? Det förstår jag, men lugn, jag ska förklara. Richard Castle är nämligen en pseudonym för…

Nathan Fillion

 

 

Som också är skådespelaren som spelar Richard Castle. För den som inte känner igen namnet kanske ”Mal” i serien Firefly ringer fler klockor?

 

 

/ Frida H – Stadsbiblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s