SpelaUpp

Gears of war och Co-Op

Lämna en kommentar

Visst är det kul att spela TV-spel ensam men lite extra roligt är det ändå att spela tillsammans. Ofta har spelen funktionen multiplayer men de är också ofta upplagda på så vis att man spelar i nätverk. Vilket betyder att man måste ha varsin konsol, varsin TV och varsin version av spelet. Detta är inte alltid optimalt och ibland är det ju så att man vill sitta tillsammans i soffan och spela ett spel tillsammans och då på samma TV.
 
 
Hur vet man om man kan spela samtidigt och tillsammans?
 
 
För att hitta dessa spel finns det en sak som  man kan titta efter; om spelet har en funktion som heter Co-Op. Då spelar man samtidigt och tillsammans och oftast med en s.k split screen.
 
Xbox One hittade jag ett sådant här spel som jag väldigt gärna vill tipsa om. Spelet heter Gears of War och är ett tredjepersonskjutarspel.
 
 
 
 
 
 Ett riktigt roligt spel och visst var det lite ovant i början att spela med delad skärm, men det tog inte många minuter innan man vande sig. Kort och gott satt mekaniken som en smäck och Xboxens tunga kontroll kändes förvånansvärt passande till de ”tunga” karaktärerna man spelar.
 
Spelet har ett intressant upplägg med action från första scen, det finns sköna (om än kanske lite allvarliga) karaktärer. Men spelets starkaste sida måste ändå vara bossfighterna, som inte bara gick ut på pew pew, utan här krävdes det strategi, samarbete, tålamod, svett, tårar, frustration, liv och finess. Alltid roligt när man måste ta en time-out med sin medspelare för att ordentligt diskutera igenom hur man ska kunna ta ner bossen och klara eventet.Tummen upp på den!
 
 
 
/Frida – Stadsbiblioteket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s