SpelaUpp

Tjuvkika på filmåret 2016

Lämna en kommentar

Oj oj oj. Vilken gottepåse 2016 blir för oss cineaster och som ett plus i kanten är det ofta böcker som ligger till grund för många manus. Nedan följer ett axplock över vad vi bokmalar och filmjunkies kan se fram emot under året 2016:
 
 
 
Vi börjar filmåret med att gå ut hårt med en amerikansk filmatisering av Assassin’s creed. Vem spelar huvudrollen säger ni? Jo, Michael Fassbender förstås och på bibblan hittar du böcker OCH TV-spel om den  viga tidsturisten.
 
 
 
 
 
 
 
 
Den här filmen bygger på boken med samma namn som Harry Potter läser som kurslitteratur på Hogwarts. Gissa vem vi ser i huvudrollen här? Ingen  mindre än 2015:s Oscarsvinnare Eddie Redmayne.
 
 
 
 
 
Ser väl lovande ut?
 
 
Näst på listan kommer filmatiseringen av barn/ungdomsboken Miss Peregrines hem för besynnerliga barn.
 

Filmen har ännu inte fått någon svensk titel men den går att hitta på IMDB under den engelska titeln Miss Peregrine’s home for Peculiar Children. I rollen som Miss Peregrine får vi se halvsvenskan Eva Green och bakom kameran sitter, en av mina favoriter, Tim Burton. Känns som att detta skulle kunna vara en riktigt bra film. Ska bli kul att se.
 
 
 
 
 Ännu en gång kommer vi att få se Tom Hanks spela historieprofessorn Robert Langdon. Boken som är skriven av Dan Brown är, i vanlig ordning, actionspäckad och vi får väl hoppas att filmen blir likaså.
 
 
/ Frida H

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s