SpelaUpp

Mad Max

Lämna en kommentar

 
 

 

Det går inte förneka att Mad Max med Mel Gibson i huvudrollen är riktiga kultrullar, och man får ju erkänna att det finns ett X antal tittningar av filmen på meritlistan. Men. Helt ärligt. Jag har aldrig varit stormförtjust i denna apokalyptiska värld där bilarna är fula, man har benpipor i näsorna och kroppsmålningar som skulle få den finska orkestern Lordi att darra i avund. Jag kan förstå lockelsen och tjusningen men för mig ter den sig mest obehaglig. Utifrån min film- och boksmak borde detta vara en rulle som skulle falla i smaken men den gör det inte. Konstigt, men efter många och långa år har jag lyckats komma på vad det är som beklämmer mig så mycket just när det gäller Mad Max. Det är närvaron av den totala hopplösheten. Det sägs att hoppet är det sista som lämnar människan och det är just detta som är så kusligt med Mad Max. Karaktärerna avsöndrar bara hopplöshet där empati och mänsklighet för länge sedan har kastats överbord. Verkligen obehagligt.

 

2015:s produktion Mad Max: Fury road har jag ännu inte sett (finns på bibblan) och låter därför åsikterna om denna vara osagda eftersom inlägget ändå inte var tänkt att vara en filmrecension.

 

 

Till saken…

 

Helt enkelt ville jag berätta om den dagen som jag fick ett alldeles speciellt mail i min telefon. Det var inte Stadsbibliotekets övertidsvarning som det annars brukar vara (min absolut mest trogna mailkompis)

 
 

 

 

istället var där en avisering som berättade om att min ”bok” hade kommit!

 

 

 

 

 

Okej, tänkte jag. Visst. Mad Max. Sådär exalterad. Kan ju testa det men inte mer. Så sent en kväll startade jag upp maskinen, i med spelet, laddade ner alla uppdateringar och körde igång. Den kvällen blev en sen kväll… Spelet är ju jätteroligt! Och det är allt som jag behöver berätta om Mad Max. Till alla gamla gamers därute (otäckt spel och direkt olämpligt för barn) vill jag inte bara komma med ett tips utan istället en uppmaning, eller varför inte helt enkelt se det som en order?

 

Spela Mad Max!

/Frida H

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s