SpelaUpp

Until Dawn

Lämna en kommentar

Under allahelgonahelgen satt jag och ett par vänner och spelade ett nytt skräckspel som heter Until Dawn på Playstation 4, och fy tusan vad spännande och läskigt det var! Jag är inte typen som gillar eller uppskattar skräckspel i vanliga fall men Until Dawn lyckades till och med fånga mitt intresse, även om jag för det mesta satt med ansiktet nertryckt i en kudde.

 

Spelet är uppbyggt precis som stereotypisk skräckfilm där ett gäng ungdomar spenderar en lång och kall vinternatt ensamma uppe i en stuga i bergen på årsdagen då två systrar försvann mystiskt ifrån samma stuga. Då börjar såklart mystiska saker att hända och folk dör.  Mitt i alla dessa klichéer så gömmer sig faktiskt ett bra och spännande spel. Genom hela spelet utsätts spelaren för val, beroende på hur man väljer så ändras historien och ens relationer med de andra ungdomarna. Exempelvis så får man välja mellan att snoka genom en tjejs mobil, gör man det blir hon såklart arg och det kan göra att hon senare inte litar på mig eller lyssnar på mig när jag varnar henne som leder till att hon dör. Många spel idag hävdar att ha val som påverkar spelets gång men Until Dawn är nog det första som jag har spelat där valen verkligen gör skillnad, både de små och de stora.

 

Until Dawn är dessutom helt fullspäckad av kända skådespelare, såsom Peter Stormare, Hayden Panettiere, och Brett Dalton. Deras skådespeleri och därtill det fenomenala animerandet av karaktärerna lyfter spelupplevelsen enormt. Spela det! Om du vågar…

 

Rekommenderad ålder 18+

 

 

 

/Erika 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s