SpelaUpp

The Imitation Game

1 kommentar

Filmen The Imitation Game från 2015 är baserad på Alan Turing och hans jobb med att knäcka den kod som nazisterna använde sig av under andra världskriget, Enigma. Det sades att koden som enigmamaskinen skapade var oknäckbar, men Turing tillsammans med andra matematiker på den topphemliga Bletchley Park i Storbritannien byggde en maskin som kunde göra det omöjliga. Hans maskin och hans teoretiska arbete kom att bli en del i grunden för dagens informations och datoteknologi. 

 

I filmen får man inte bara se arbetet som går in i skapandet av turingmaskinen, utan man får också en inblick i hans liv som en homosexuell man i en tid då det var olagligt att vara homosexuell, någonting som Alan också senare blev dömd för och blev tvingad att genomgå brutala hormonbehandlingar.

 

Jag tyckte att filmen hade en bra blandning mellan de mer tekniska aspekterna på historien och hans liv i ett samhälle som inte accepterar allt som han är. När jag hade tittat klart på filmen så blev jag väldigt sugen att läsa mer om Bletchley Park, här på bibblan har vi några titlar att välja på!

 

 

 
 
/Erika

En tanke på “The Imitation Game

  1. Mycket stark och gripande film detta, som sagt.
    Benedict Cumberbatch skall bara ha en Oscar för
    denna rolltolkning av geniet på gränsen till sönderfall!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s