SpelaUpp

De kuvade slår tillbaka

Lämna en kommentar

En ca 13-årig ungersk flicka kommer cyklande mitt på gatan i en helt tom stad. Bilar står övergivna med dörrarna öppna längs med vägbanan. Hon tittar sig omkring och hör ett ljud bakom sig. Där dyker det upp en enorm flock med vilda hundar. Så i nästa scen förflyttas vi några veckor tillbaka och får följa Lilis kamp för att hitta sin älskade hund Hagen. Hennes pappa har övergivit hunden på en gata då han inte är beredd att betala den avgift som belagts för blandrashundar. Hundarna hunsas, förnedras och utnyttjas av människorna på olika grymma sätt och detta leder till en blodig revolt. Det här är en politisk allegori där hundarna lätt kan bytas ut mot andra folkslag eller flyktingar t. ex. Revolten (2014) är en ungersk-tysk-svensk samproduktion, väldigt aktuell just nu. Den är dessutom spännande och medryckande i skildringen av en rebellisk tonårstjej.
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s