SpelaUpp

Gamla superhjältar blir som nya

Lämna en kommentar

Birdman: Or (The Unexpected Virtue of Ignorance) (2014) är en mycket intressant film om en avdankad Hollywoodskådis, mest känd för sin roll som superhjälten Birdman, som nu försöker sätta upp ett seriöst drama på Broadway. Han möts av misstro från kritiker och kollegor, svårregisserade stjärnskådespelare med stora egon, en dålig relation till missbrukande dotter, krävande älskarinna och exhustru. Mitt i allt detta brottas han dessutom med en inre demon i form av Birdman som föraktar allt vad han gör. Det är tragikomiskt på ett ibland hysteriskt vis. Regissören Alejandro G. Iñárritu är tydligt inspirerad av den latinamerikansa magiska realismen. Dessutom är filmningen väldigt skickligt gjord men långa kameraåkningar genom olika scener utan klipp och där skådespelarna följs i ändlösa klaustrofobiska korridorer. Michael Keaton är perfekt i huvudrollen och han omges av en mycket duktig ensemble där Edwart Norton sticker ut som den mycket irriterande ”store” skådespelaren.
 
Marie-Louise
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s