SpelaUpp

Gta V

Lämna en kommentar

Jag har funderat fram och tillbaka. Ska jag skriva om GTA V eller inte? Eller jo, det är ju klart jag gör. GTA V är ett spel som jag gärna vill rekommendera för att det är mycket bra, men jag vill också vara tydlig med att  det är ett spel som inte passar alla då det är fullkomligt galet.

 

 

Vad handlar GTA V om?

 

Jo, GTA började som ett bilspel med gangstertema redan under 90-talet. Exempel på hur denna vackra skapelse gav sig uttryck kan ses i klippet nedan:

 

 

 

 

Är det inte snyggt? Nja, där kanske åsikterna går isär men det är i alla fall ett duktigt roligt spel och jämför det första spelet med hur det ser ut idag (se klippet längst ner i inlägget). Tänk vad mycket som har skett inom tekniken på bara dessa år!

 

Tillbaka till nuet och GTA V där vi får följa en extremt spännande historia mellan tre huvudpersoner, vars berättelser börjar på olika delar av staden Los Santos (ett fiktivt Kalifornien), och vars liv nystas samman längre in i spelet. Tillsammans börjar man göra stötar där spelets endgame är den mest episka stöten i rånarvärldens historia. Vad skulle DU säga om att bryta dig in på FIB:s högkvarter? Och ja, jag har stavat rätt.

 

 

För vilka spelare passar GTA V?

 

GTA V bör spelas av en vuxen, framförallt för att spelet innehåller många scener och dialoger som ofta är samhällskritiska och innehåller en hel del våld. Finns en rekommenderad ålder på 18 år som helt klart är befogad.

 

Fortsättningsvis är GTA V ett spel för den känslomässigt förstoppade spelaren. Spelet tilltalar en publik som älskar underfundiga och kluriga skämt, någon som äger en stor portion låg humor och som söker adrenalin och spelkänsla.  Själv är jag såld när ett spel har bra karaktärer, en bra handling och är väl genomtänkt – vilket GTA V verkligen är. Alla kan hitta någonting som är kul med det, du kan göra alltifrån att köra grymma bilar, köra dumpers eller bärgarbil. Du kan också öva siktet med diverse skjutvapen, träna på förhörsmetoder, klura, arbeta en dag som paparazzi. Eller varför inte hoppa i de där rosa träningsbyxorna som har hängt längst in i garderoben alltsedan Jane Fondas regim och kör ett pass yoga? Och du, det är svårare än vad det låter.

 

 

Hur är spelkänslan?

 

Ser vi till själva spelupplevelsen är det ett snyggt spel, trots att jag har suttit på ett gammalt PS3 och bara kan fantisera om hur det ser ut på PS4 eller PC.  Det är snyggt och imponerande detaljrikt och känslan när du exempelvis kör vattenskoter, hur maskinens underrede slår mot vågorna, är imponerande likt hur det känns i verkligheten.

 

För att summera är detta ett spel som har humor, action och levererar skön spelupplevelse. Ta bara i beaktande att inte köra riktig bil strax efter en spelsession då man enkelt kan få för sig att gena genom rabatter, staket eller kanske rentav börjar putta på den där irriterande grannens bil.

 

 

 

 

Vad säger du, ses vi i Los Santos?

 

Frida H

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s