SpelaUpp

Duck Tales remastered

Lämna en kommentar

Duck Tales till Nintendo Nes, den kultförklarade 80-tals spelkonsollen, var ett riktigt bra spel på sin tid och håller helt klart än idag. Kommer ihåg att jag själv fick detta spel i julklapp när jag var runt 11 år och spelade det flitigt under 90-talets första julhelg. Därför blev jag rejält nyfiken när jag för ett par år sedan hörde att det skulle göras en remake på denna gamla stjärntitel.

 

I Duck Tales remastered tar man sig an rollen som Joakim von Anka. Utmaningen du som spelare ställs inför är att lotsa farbror Joakim igenom fem actionspäckade banor i jakten på rikedomar. Precis som om det nu inte redan skulle räcka och bli över i Ankeborgs mest välfyllda kassavalv kan man tycka. I slutet av varje bana väntar i alla fall en rejäl skatt, men då denna vaktas av en boss och varje bana dessutom är full av allehanda andra fiender är det inte direkt en söndagspromenad vi har att göra med här.

 

Banorna är ganska långa och framförallt mycket svåra. Remaken följer troget originalspelet och banorna påminner väldigt mycket om ursprungsspelet, men samtidigt som det är väldigt roligt att känna igen sig så blir det aldrig förutsägbart då banorna både är förlängda och till stor del omgjorda jämfört med originalspelet. Snygg Grafik är långt ifrån det viktigaste i ett spel men det är riktigt kul att få stöta på spelets varelser och direkt kunna känna igen dem från originalspelet, men nu så mycket mer detaljerade.

 

Har jag sagt att spelet är svårt? Det är faktiskt mycket svårare än originalet. Eller kan det vara så att jag var en bättre spelare den där julaftonsmorgonen 1990 när jag så förväntansfullt poppade in spelkassetten i mitt Nintendo?

 

– Johan

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s