SpelaUpp

Nybörjare i franska!

Lämna en kommentar

I den franska dokumentärfilmen Franska för nybörjare (2014) träffar vi en grupp med nyanlända högstadieungdomar från alla världens hörn som går i en förberedelseklass vid en skola i Paris. Vi får lära känna ungdomarna, veta mer varför de kommit till Frankrike, hur de har det hemma och vad de har för tankar och drömmar.

 

Detta är en otroligt charmig, men samtidigt hjärtskärande berättelse där sorg blandas med glädje och hopp. Många av ungdomarna bär på sorger, ansvar och bördor som de egentligen är alldeles för unga för att bära och för en del av ungdomarna gäller det att vinna eller försvinna, då ett misslyckande med studierna innebär att drömmen om en utbildning och ett liv med valmöjligheter tar tvärt slut. Detta är en viktig film många plan! Se, se, se!

 

/ Anna R

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s