SpelaUpp

Att bli vald och bortvald

Lämna en kommentar

Sandra har varit sjukskriven från företaget där hon arbetar och när hon nu ska återvända till sitt arbete får hon reda på att hon kommer att få sparken. Detta eftersom hennes arbetskamrater genom en omröstning har fått välja mellan att ha henne kvar eller få en bonus på 1000 euro. Sandras väninna lyckas övertala chefen att genomföra en ny omröstning, eftersom flera av de anställda har känt sig hotade i samband med den första omröstningen. Detta ger Sandra helgen på sig att försöka övertala sina kollegor att behålla henne.

 

Två dagar, en natt (2015) är en film som sätter fingret på en lång rad viktiga frågor. Solidaritet, medmänsklighet, empati, kollegial vänskap å ena sidan och egoism, själviskhet och egen vinning å andra. Eller? Är det så enkelt!? Har alla ett val? Trovärdig fransk samtidsfilm som engagerar!

 

/ Anna R

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s