SpelaUpp

Palestinskt drama som dröjer sig kvar

Lämna en kommentar

I filmen Muren (2014) möter vi huvudpersonen Omar som så ofta tillfälle ges klättrar över den israeliska muren på Västbanken för att träffa sina vänner – och framför allt Nadia som han är kär i. Filmen skildrar på ett skickligt och spännande sätt vad det innebär att ständigt utmana den israeliska ockupationsmakten, vilket blir uppenbart för Omar när han efter ett attentat blir infångad, torterad och fängslad. Hans lojalitet sätts på prov när han tvingas välja mellan att förråda sina vänner eller själv hamna i fängelse resten av sitt liv. Vilket pris är Omar beredd att betala för kärlek, vänskap och tillit? En mycket stark film som dröjer sig kvar länge.

 

Susanne J.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s