SpelaUpp

Ung kille fast i labyrint

Lämna en kommentar

En ung kille vaknar abrupt upp liggandes i en hiss. Han vet inte vem han är eller vart han har kommit. Ovanför honom står ett gäng med killar och tittar ner på honom genom det gallerförsedda hisstaket. När det drar upp honom, börjar han springa, men han kommer inte långt, då området de befinner sig i är omgärdat av höga betongmurar.  

 

I ungdomsfilmen The Maze Runner (2014) möter vi en grupp med unga män och pojkar, som alla av någon anledning (som de själva inte vet) har hamnat i en inhägnad labyrint, vars delar med jämna intervaller öppnas och stängs. Här lever de av den mat de själva odlar och en gång i månaden kommer en matranson, samtidigt som gruppen utökas med en person. Det är endast de sk runners som lämnar inhägnaden under dagtid för att undersöka labyrintens övriga delar, men de håller sig borta därifrån nattetid, då labyrinten vaktas av sk grievers, spindelliknande monster.

 

Detta är en spännande film som för tankarna till Flugornas herre och The Cube och som har samma dystopiska stil som Hungerspelen och Divergent, men med killar i huvudrollen. Filmen är baserad på boken I dödens labyrint av James Dashner.

 

 / Anna R

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s