SpelaUpp

Stilla liv

Lämna en kommentar

Still life är en mycket brittisk film av Uberto Pasolini. Eddie Marsan spelar huvudrollen som den lille gråe försynte kommunaltjänstemannen John May. I flera år har han arbetat med att spåra upp anhöriga till människor som dör ensamma. Hittar han ingen är det han som sluter upp vid begravningen och också skriver griftetalet för prästen. Så drar nya vindar in, verksamheten ska effektiviseras och May blir uppsagd. Samtidigt har en granne till May dött och John tar det som sin sista uppgift att försöka finna hans dotter. Detta blir upptakten till ett helt nytt liv för honom och han visar sig inte vara fullt så grå som han verkat. Still life är en ljuvlig film för den som inte söker action i varje ruta, det är stillsamt och rörande, sorgligt och humoristiskt och verkligen en film att rekommendera.
Marie-Louise R.
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s