SpelaUpp

Divergent – dystopi i riktig hungerspels-anda

Lämna en kommentar

För de som är sugna på att se ännu en dystopi i riktig hungerspels-anda lär inte bli besvikna på filmen Divergent (2014). Divergent är första delen av tre och nyligen kom första filmen ut som DVD.

 

Divergent handlar om Beatrice Pryor som levt hela sitt liv bland de osjälviska i en framtidsvärld styrt kring fem falanger; de lärda, de osjälviska, de fridfulla, de tappra och de ärliga. Hon bryter normen genom att byta falang och välja de Tappra. Därmed får hon inte längre träffa sin familj utan falangen ska bli hennes nya familj. Hon gör ett val som överraskar alla, inklusive henne själv. Under den hårda initieringsfas som följer, döper Beatrice om sig till Tris och tvingas utkämpa strider mot sina medkandidater för att upptas av De tappra. Bara de tio bästa släpps in, de övriga tvingas leva utanför samhället som falanglösa. Under extrema fysiska och psykiska prövningar måste Tris avgöra vilka som är hennes verkliga vänner och vad hon egentligen känner för sin mystiske instruktör, Four. Tris bär också på en farlig hemlighet. När samhället hotas av våldsamma konflikter inser hon att den skulle kunna rädda de människor hon älskar. Om den inte förgör henne först.

 

Divergent finns inte bara som film utan även som bok och illustrerad filmutgåva, bakom-kulisserna-bok och ljudbok. De som inte orkar vänta på fortsättningen kan läsa de spännande böckerna Insurgent och Allegiant.

 

/Lisa

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s