SpelaUpp

Kryddade rätter och folkmyller i The Lunchbox

Lämna en kommentar

The Lunchbox (2014) handlar om den olyckliga hemmafrun Ila som varje dag med stor möda tillagar lunchrätter till sin ständigt arbetande man, en lunch som avhämtas och levereras till maken via ett bud. En dag börjar lunchboxen att levereras till fel person – den sorgsne änkemannen Sanjaan som har en månad kvar till sin pension. Denna felleverans innebär början på en brevväxling, där breven skickas mellan Ila och Sajaan via lunchboxen.

 

The Lunchbox beskrivs som en indisk feel-good. Det är en bra berättad historia med läckert kryddade indiska maträtter (man blir sugen att gå på indisk restaurang) och av ögonblicksbilder av storstaden Mumbais folkmyller och puls (man blir sugen på att åka till Indien). Här finns dock ett svårmod och, fast slutet lämnar mycket till åskådaren själv att bestämma, så har jag en klump i magen i filmens slut. Sevärd film, men ingen feel-good för mig i alla fall…

 

/ Anna R

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s