SpelaUpp

Massa pew pew, hög puls och adrenalinkickar med Wolfenstein!

Lämna en kommentar

Aldrig använder jag mitt PS3 så mycket som jag gör under vinterhalvåret. Denna mörka tid och det ofta dåliga vädret gör det helt perfekt att grotta in sig med ett nervkittlande spel. Under de senaste dagarna har jag varit otrogen SWTOR och istället ägnat min fritid åt att spela Wolfenstein – The New Order (rekommenderad ålder 18+), som släpptes i våras. Spelet är nionde i serien där den första släpptes redan1992.

 

 

I den senaste versionen tar spelet sin riktiga början året 1960, då protagonisten vaknar upp under ett många års långt komaliknande tillstånd, som han har befunnit sig i efter en hjärnskada. Det samhälle som han vaknar upp till är inte riktigt vad vi känner igen, den kan ses som en alternativ verklighet till vår. I det här scenariot vann nazisterna andra världskriget och de har lagt alla stormakter under sina fötter – det är upp till dig att ställa allt till rätta.

 

Av mig får spelet fyra kålhuvuden av fem möjliga. Varför den inte får ett fullt grönsaksland är av den enkla anledning att jag har sprungit på en del buggar, och som alla spelare vet, buggar kan verkligen dra ner en spelupplevelse.  Annars är det sköna karaktärer, roliga scenarion, varierande uppgifter där du får göra allt mellan att luska, skjuta, smyga och kommunicera. Dock var den lite klurigare än vad jag först trodde (positivt överraskad). Förutom en massa pew pew, hög puls och adrenalinkickar innehåller spelet en hel del problemlösning och det krävs all självkontroll i världen för att inte falla för impulsen att fuska och kolla walkthroughs på youtube. Miljön är helt underbart kusligt dystopiskt och med starka inslag av steampunk, med sina mekaniska hundar och hundar i någon slags cyborgversion. Vanligtvis älskar jag våra fyrfota kompisar, men, jag ogillar å det grövsta hundarna i Wolfenstein, de är hårda som flinta, dyker upp när man minst anar det och skrämmer, rent ut sagt, det heliga ur en!

 

Kort sagt, ett spel som helt klart ger en pulsökande guldkant på tillvaron.

 

/ Frida H

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s