SpelaUpp

The Crimson petal and the white

Lämna en kommentar

För er som gillar Downton Abbey, det mörka viktorianska England eller har en fallenhet för kostymdrama så är The Crimson Petal and the White (2013) rätt film att se. Det är en mini-serie på hela 4 avsnitt på ca 3 timmar. Jag såg den i ett sträck. Det finns en stark känsla av poesi och även lite steampunk. Serien baseras på boken Sugar – kvinnan som klev ut ur mörkret av Michel Faber.

 

Filmen handlar om Sugar som är en lockande, intelligent ung prostituerad (som dessutom älskar att skriva). Sugar längtar efter ett bättre liv och när en framgångsrik affärsman tar henne under sina vingar börjar hon att kläcka en plan som kommer att befria henne från livet i slummen. Men när deras förhållande blir mer komplext och deras olika liv vävs samman, utlöser Sugars plan en serie händelser som kommer att förändra deras liv för all framtid.

 

Denna film är mycket spännande och tar sig oväntade vändningar. Det är en mörk och gripande berättelse om en ung kvinna som är beredd att ge allt för att kunna slå sig fri från 1800-talets skitiga slum i London. För de som älskar prasslande klänningar, åtsittande korsetter och den viktorianska eran så är denna film ett måste!

 

/Lisa

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s