SpelaUpp

Kärlekshistoria med DDR som kuliss

Lämna en kommentar

Det är 1980 i DDR. Berlin-muren delar den tyska huvudstaden och landet leds av Erich Honecker. Martin arbetar som polis och har en familj där alla arbetar inom säkerhetspolisen Stasi. Julia är dotter till en regimkritisk sångerska. Deras vägar korsas en kväll när Martin i tjänsten stoppar en fortkörande bil från väst med Julia bakom ratten och en amerikansk medborgare bredvid henne.

 

 

Den tyska tv-serien Weissensee (2014) kallas en av de populäraste tyska TV-serierna någonsin och har allt – förbjuden kärlek, intriger, maktspel och familjehemligheter – men ju mer jag tittar ju mer börja jag tycka att serien har lite för mycket av allt, så det blir tvåloperavarning av det hela! Med 1980-talets Östtyskland som kuliss, så skulle detta kunna bli riktigt bra, men den evighetslånga på och av- kärleksrelationen och de förutsägbara familjeintrigerna sätter tyvärr käpparna i hjulet!

 

/ Anna R

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s