SpelaUpp

En ”inget vidare, se något annat”-film

2 kommentarer

Italiensk-amerikanske Jon från New Jersey är porrfilmsberoende. Vi får följa honom i hans vardag när han tittar på porr, tränar, går på nattklubbar, drar hem tjejer för one night stands, går i kyrkan, biktar sig och äter söndagsmiddag med föräldrarna. Livet lunkar på så tills en dag när han träffar vackra Barbara Sugerman (spelad av Scarlet Johansson). Kan han nu bryta sitt porrfilmsberoende?

 

Don Jon (2014) är ingen romantisk komedi (som jag trodde när jag lånade filmen) och den är heller inget för känsliga tittare, då filmen innehåller en lång rad porrfilmsklipp. Är filmen rolig? Inte särskilt, jag känner mest att Jon är en ganska tragisk figur. Vad vill man då säga med filmen – förmodligen att tjejer och killar kan ha olika syn på sex och kärlek. Hur man har fått framgångsrika och duktiga skådespelerskor som Scarlet Johansson och Julianne Moore att ställa upp i den här filmen är en gåta! Se något annat… Och härmed är också denna kategori i vår blogg invigd!

 

2 tankar om “En ”inget vidare, se något annat”-film

  1. Scarlett Johansens figur har ju inte med Johns förändring att göra. Däremot bidrar Julianne Moores figur till ett djup i filmen och en förändring hos John.

    Gilla

    • Ja, det är ju en oväntad vändning i filmens handling – att den äldre problemtyngda kvinnan på kvällskursen innebär en (eventuell?) kursändring för Jon och inte den supersnygga unga Scarlett! / Anna R

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s