SpelaUpp

Bling, bling, bling – ända in till fördärvet

Lämna en kommentar

I The Bling Ring (2013) av regissören Sofia Coppola gör ett par tonåringar inbrott i olika kändisars hem i Los Angeles. De bryter sig in både av nyfikenhet och beundran inför kändisarna, men också för att kunna stjäla märkesprylar och upprättahålla en lyxig livsstil. Hur går då inbrotten till? Jo, genom att följa kändisarna på sociala medier, så får de information om när de är bortresta och då passar de på att ta sig hem till dem. Sakta men säkert tänjs gränserna för vad de vågar göra och stjäla under inbrottsrundorna.

 

Historien sägs vara baserad på en sann historia. Man förundras filmen igenom över att så förmögna och framgångsrika kändisar i Los Angeles kan ha så oskyddade hus – att ungdomarna i princip kan traska rakt in, utan att hindras av inbrottslarm, säkerhetsvakter och vakthundar. När jag tittade på filmen så kändes det mest som om jag av en slump hamnat mitt i ett gäng 90-talister med helt andra ideal och värderingar och i en värld och en verklighet så långt bortom min egen….

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s