SpelaUpp

Philomena

Lämna en kommentar

Judi Dench är underbar att se i rollen som Philomena (2013), pensionerad sjuksköterska som i 50 år sörjt och saknat sin lille son, född utom äktenskap hos Magdalenasystrarna på Irland. Nunnorna sålde barnen till adoption och har vägrat ge någon information om vart de tog vägen. Med hjälp av en cynisk journalist, spelad av Steve Coogan, får hon emellertid upp ett spår som leder till USA. Philomena är en enkel människa med ett stort hjärta som efterhand mjukar upp den överlägsne och i början motvillige skribenten. Det är både roligt och tragiskt att följa dem i letandet efter den nu vuxne sonen. En del överraskningar väntar i denna historia som bygger på en verklig händelse.
 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s