SpelaUpp

Tre små djurvänner

Lämna en kommentar

I filmen Djurvännerna (2013) får vi i tre kortfilmer möta karaktärer ur författaren Eva Lindströms barnböcker. Filmerna är: ”En fågeldag”, ”Jag rymmer!” och ”Min vän Lage” och filmerna har alla samma speciella och lite egensinniga bildspråk som känns igen från barnböckerna. Vi får bekanta oss med fågelbarns promenad, ett får på avvägar och en uggla som lämnat skogen för storstan.
 
Eva Lindströms barnböcker är speciella. Jag skulle tro att antingen gillar man dem mycket eller inte alls.Detta är en perfekt film för de lite yngre barnen. Personligen gillar jag filmen ”Min vän Lage” bäst – underfundig och tankvärd om en vän som kanske inte är en så bra vän ändå!
 
Vill du låna någon av Eva Lindströms bilderböcker? Till bibliotekskatalogen
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s