SpelaUpp

Annika Bengtzon x 2

Lämna en kommentar

I början av 2000-talet spelade Helena Bergström  Liza Marklunds karaktär journalisten Annika Bengtzon – i bland annat Paradiset (2003) som finns att låna på Stadsbiblioteket. Tio år senare är det Malin Crépin som har tagit över rollen. I Nobels testamente (2011) närvarar Annika Bengtzon på Nobelmiddagen i Rådhuset i Stockholm och blir ofrivilligt vittnet till mordet på en av nobelpristagarna och Nobelkommitténs ordförande. I och med att hon har gjort iakttagelser vid mordfallet, så blir Annika belagd med yttrandeförbud och kan inte längre skriva om fallet. När Annika tillfälligt blir överflyttad till Kvällspressens skvallerbilaga, så fortsätter hon sitt arbete i smyg genom att ge sig in på perifiera spår i undersökningen som ingen trott var aktuella. Spännande och sevärt!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s