SpelaUpp

Genom ett barns ögon

Lämna en kommentar

Jag har sett en riktigt bra film som handlar om 7-åriga Maisie, dotter till två rika, självupptagna föräldrar i New York. Filmen heter What Maisie knew och bygger löst på en roman av Henry James, skriven 1897. Fast här är handlingen förlagd till nutid med de problem som uppstår efter en uppslitande skilsmässa där barnet kommer emellan. Suveräna Julianne Moore spelar mamman Susanna, en firad rockstjärna, som nog älskar sin dotter men aldrig har tid med henne eller ser hennes behov. En som gör det är emellertid hennes nye unge man, mycket känsligt spelad av Alexander Skarsgård. Maisie är helt i centrum av filmen, inget är tillrättalagt utan de vuxna handlar just så oförklarligt som ett barn uppfattar det. Flickan som spelar Maisie har väldigt uttrycksfulla ögon och man följer via dem den mognad som utvecklas hos henne tills hon är redo att ta egna beslut om sin framtid.
Rekommenderas starkt! 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s