SpelaUpp

Galenskap och kärlek i ett

Lämna en kommentar

Du gör mig galen! (2013) med Bradley Cooper och Oscar-vinnande Jennifer Lawrence handlar om den fd läraren Pat som precis släppts ut från en psykiatrisk anstalt, där han suttit efter att ha försökt slå ihjäl sin frus älskare, en annan lärare på den skolan där de alla tre arbetade. Pat flyttar motvilligt hem till föräldrahemmet, smågnabbas med föräldrarna och börjar målinriktat löpträna iförd en svart sopsäck samtidigt som han helt och hållet har siktet på att försöka få tillbaka sin fru. Under en middagsbjudning möter han unga Tiffany, som har egna problem efter att precis ha förlorat sin man. En motsträvig och komplicerad relation tar sin början.
 
Du gör mig galen! kallas för en ”stjärnspäckad romantisk komedi”. Stjärnspäckad – ja, romantiska – ja, komedi – nja. Detta är en ganska svart stundtals rolig film som utspelar sig i en grå vardag där samtliga skådespelare faktiskt ser ut som vanliga människor, långt från Hollywoods glam. När man tittar på filmen, så börjar man som åskådare att fundera på vem som egentligen är galen och hur tunn gränsen är mellan att vara till sina sinnes fulla bruk och inte.
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s