SpelaUpp

Musik för alla smaker

Lämna en kommentar

En kollega till mig sa ”Om du gillar collegefilmer, musik och vänskap är detta perfekt för dig. Filmen överträffade mina förväntningar.” Filmen hon pratade om är Pitch perfect (2012) och den handlar om Beca som går första året på college och egentligen bara vill skapa musik. Pappan tvingar henne att skaffa sig ett socialt liv och hon hamnar i a-capellakören The Bellas. Efter diverse strul med den dominerande ledargestalten i gruppen och den mysige killen i den konkurrerande mansgruppen upptäcker Beca att hon faktiskt trivs med de här udda och ganska galna tjejerna. Just att de tillåts att vara annorlunda och egna är väldigt uppfriskande och den lite överdrivna slapstick-tonen lättar också upp humöret. När eftertexterna rullar ser man att flera av de låtar som spelas har svenska låtmakare.

 

Jag var nyligen på bio och såg Monica Z och blev verkligen berörd av filmen om den begåvade och mycket komplicerade personligheten och ville veta mer om Monica Zetterlund. Ett utmärkt alternativ då är att se dokumentären Underbart är kort av regissören Tom Alandh. Den ger delvis en annan skildring av sångerskan och hennes förhållande till sin far. Relationen med Vilgot Sjöman nämns över huvud taget inte alls. Men här finns mycket härlig musik med och man får följa Monica till långt in på 90-talet.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s