SpelaUpp

Vacker tecknad film om ung kärlek

Lämna en kommentar

Goro Miyazakis animefilm Uppe på vallmokullen är en underbar historia om ca 16-åriga skolflickan Umi som varje morgon firar signalflaggor i flaggstången utanför mormors pensionat uppe på en hög kulle. Skoltidningsredaktören Shun ser dem från sin pappas bogserbåt och blir nyfiken på flickan. Så börjar en kärlekshistoria med förhinder förlagd til ett Japan i förberedelser inför olympiaden i Tokyo 1964. Det handlar om sorg och förlust men också om roliga upptåg och kamp för att få behålla skolhuset. Om hur flickor och pojkar kan arbeta tillsammans för ett gemensamt mål. Allt myckert vackert tecknat och beskrivet.
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s