SpelaUpp

Äta, sova, dö – en bit samtidshistoria

Lämna en kommentar

Rasa bor med sin pappa i en liten ort i Skåne där hon arbetar på den lokala grönsaksfabriken. När fabriken ska dra ner på anställda blir Rasa en av dem som får gå.

Äta, sova, dö (2013) är ett avstamp i vår samtid. Regissören Daniela Pichler berättar charmigt och gripande utan offerkofta om Rasa som kämpar och vill, utan att ge upp. Filmen har en dokumentär känsla och en lång rad starka scener som man minns långt efter att man har sett filmen, tex som när förmannen går runt linan och kallar in dem som ska få sparken en efter en och Rasa våndas om det är hennes tur härnäst, när Rasa svarar jobbcoachen vad hon är bra på med att ange att hon kan väga 175 gram ruccola-sallad med bara handen och när Rasa gratulerar kompisen Nikki, som vill arbeta djur, till det nya jobbet – på ett slakteri. Se och upplev en bit samtidshistoria.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s