SpelaUpp

Mustig tysk humor

Lämna en kommentar

Se Emmas lycka, en tysk dramakomedi från 2006 av Sven Taddicken. Den är rolig, drastisk, spännande, romantisk och tragisk. Det är en oväntat charmig historia om en smågalen ung kvinnlig grisbonde och hennes möte med en bilförsäljare på rymmen. Han har precis fått besked om att han lider av obotlig cancer och i sin förtvivlan rånar han sin firma på dagskassan och en ny bil. Härliga miljöer, frodiga och frustande bilder. Skådespelarna är för mig okända men mycket bra: Jördis Triebel, Jürgen Vogel, Hinnerk Schönemann. Särskilt fastnar jag för den kvinnliga huvudrollen, en människa som är ensam och kontaktsökande men lyser av livsglädje.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s