SpelaUpp

John Lennon innan The Beatles

Lämna en kommentar

I Nowhere boy från 2009, regisserad av Sam Taylor-Wood, får man följa John Lennon som tonåring i Liverpool och hur han upptäcker musiken. Hans uppväxt är ganska speciell då han tidigt överges av sin unga oansvariga mor och i stället uppfostras av sin betydligt striktare moster, gestaltad av Kristin Scott-Thomas. Huvudrollen spelas av Aaron Johnson, stjärna på uppåtgående, som inte är direkt porträttlik men ändå har den rätta snärten i replikerna för att påminna om den Lennon som komma skulle. Han möter den ännu yngre Paul McCartney och deras personkemi är stark från början. Fast det är inte huvudstoryn, istället är det just relationerna till de två kvinnorna i hans liv som är det väsentliga och som gör att detta är en mycket intressant och sevärd film.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s