SpelaUpp

Rymd-nazister återvänder till jorden

Lämna en kommentar

En grupp nazister har sedan krigsslutet 1945 byggt upp en bas och gömt sig på månens mörka sida. När en amerikansk astronaut landar och blir tillfångatagen, så hittar nazisterna astronautens smart phone och när de inser att utvecklingen på jorden har eskalerat, så beger de sig till jorden för att samla in mer av denna teknik och påbörja skapandet av det fjärde riktet.  

I Iron Sky (2012) lever nazisterna kvar, såsom de vore 1940-tal. De tränar och förbereder sig för ett övertagande av jorden. Landet USA, som de sedermera landar i, styrs av en Sarah Palin-kopia och hon har den Obama-liknande sloganen ”Yes, she can!”. Filmen beskriver ett USA där PR är allt, där ett krig särskilt gynnar en sittande presidents chanser för att bli omvald och där kontrollen över fossila bränslen är en särskilt god anledning till att starta krig. Filmen beskrivs som rolig, men det är den inte. Idén till filmen är god, men den håller inte. Besvikelse – är ordet!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s