SpelaUpp

Under huden – vad gömmer sig där?

Lämna en kommentar

Plastikkirurgen Robert Ledgard (Antoni Badneras) har tragiskt förlorat sin hustru i en brand efter en bilolycka och arbetar nu smått maniskt med att försöka framställa en konstgjord hud som tål mycket höga temperaturer. Robert bor i ett stort lyxiöst hus med sin hushållerska Marilia och en mystisk kvinna vid namn Vera. Vem är denna Vera och vad gör hon där?

Lugnt och metodiskt får vi handlingen i filmen The skin I live in (2011) av den spanske regissören Pedro Almodovar berättad för oss. Vi får följa med bakåt i tiden, där först Roberts hustru och sedan även deras dotter olyckligt avlider, och hur hans öde sedan av en slump sammanflätas med Veras. Vackra människor med en vacker fasad, men under ytan gömmer sig både det ena och det andra. Sevärd film med en handling som har (får man väl säga) en rejäl tvist.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s