SpelaUpp

Jakten på en mullvad under kalla kriget

Lämna en kommentar

Det är under det kalla kriget. Den åldrade agenten George Smiley (Gary Oldman) sparkas från sin tjänst inom den brittiska säkerhetstjänsten efter att ett uppdrag har gått fel, men återfår sedan en ny tjänst där han får i uppdrag att hitta och avslöja en sovjetiskallierad mullvad i de egna leden.

 

Tinker Tailor Soldier Spy (2011) är regisserad av svensken Tomas Alfredson (som bland annat tidigare regisserat den svenska versionen av ”Låt den rätte komma in”) och är baserad på en bok av den brittiske deckarförfattaren John le Carré. Jag tycker att den här filmens handling var rörig och jag tappade efter ett tag intresset, men gillar man tidsandan, det kalla kriget, brittisk film och skådespelare såsom Gary Oldman och Colin Firth, så är detta säkert en pärla.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s