SpelaUpp

Hungerspelen – en film för alla!

Lämna en kommentar

Hungerspelen är ett årligt spel med 24 deltagare, dit en flicka och en pojke mellan 12 och 18 år från 12 olika distrikt skickas. Vi får följa Katniss Everdeen (spelad av Jennifer Lawrence, som bland annat Oscars-nominerades för sin huvudroll i Winter´s Bone) från distrikt nummer 12, som tar sin lillasysters plats när hon blir en av de framlottade kandidaterna till spelen.

 

Hungerspelen (2012) är till handlingen en blandning mellan ”The running man” och ”Flugornas herre”. Filmen är riktigt bra med ett brett register av känslor – spännande, tårdrypande, kärleksfullt och stundtals brutalt obehagligt (som när barnen ger sig på varandra). När det gäller valet av den spektakulära kostymeringen av invånarna i huvudstaden, så får jag en flashback till hur skådespelarna såg ut i filmer som ”Det femte elementet” och ”Kalle och chokladfabriken” och kan tycka att denna extravagans ibland stjäl uppmärksamheten från filmens handling, på ett negativt sätt.

 

Om man tillhör målgruppen så har man säkert både läst boken och sett filmen på bio redan. Tillhör man inte målgruppen, så kan denna film vara ett sätt att allmänbilda sig och få en inblick i vad  i populärkulturen av idag har att erbjuda. Så se den alltså – oavsett vem du är!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s