SpelaUpp

Inte ett så säkert safe house

Lämna en kommentar

Den unge CIA-agenten Sam Weston (Ryan Renolds) arbetar i ett sk safe house som är ett säkerhetsklassat gömställe för personer som CIA särskilt vill skydda. Han tillbringar hela dagarna med att inte göra någonting och väntar på att få bli förflyttad till en mer spännande tjänst. När den avhoppade CIA-agenten Tobin Frost (Denzel Washington), som misstänks för landsförräderi, plötsligt går in på den amerikanska ambassaden i staden, så sätter detta en rad händelser i rullning. Den avhoppade agenten förs till Westons safe house och när huset plötsligt blir attackerat, blir Weston tvungen att fly med Frost.

 

Svenske regissören Daniel Espinosa har regisserat action-thrillern Safe house (2012) och tagit med sig sina svenska kompisar Joel Kinnaman och Fares Fares i skådespelarensemblen. Filmen är spännande och beskriver ett CIA där ingen kan lite på någon och där alla är så rädda för att det de gör skall gå fel, så att de skyller på varandra till höger och vänster. Stundtals orealistisk handling (tex hur Tobin hela tiden återfinns, har han en GPS inopererad i hjärnan?) och stundtals våldsam, men klart sevärd.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s