SpelaUpp

Facebook – se hur det startade

Lämna en kommentar

”The social network” 2010  handlar om hur den 19-årige studenten Mark Zuckerberg 2004 startade websidan The Facebook tillsammans med några kamrater och hur den i rask takt erövrade världen. Filmen har välförtjänt fått flera pris, bl. a. för Aaron Sorkins manus som består av snabba(!), knivskarpa repliker. Mark, som spelas av Jesse Eisenberg, är en socialt ganska missanpassad person som har svårt att få nya vänner och behålla gamla. Bara ett par år efter genombrottet är varumärket Facebook värderat till flera miljarder kronor och Zuckerberg indragen i två rättegångar. I den ena hävdas att han stulit idén från några andra studenter och i den andra är det förre bäste vännen och hans finansiär som känner sig lurad på pengar. Trots att inte jättemycket händer är det oavbrutet fascinerande att få följa detta öde ur verkligheten. Hur sann sedan skildringen verkligen är tvistas det om, men det förminskar inte behållningen av filmen. 
 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s